Segítség a munkaadóknak és a munkavállalóknak: irodát nyitott Debrecenben a Menton Jobs

A humán tanácsadó és személyzeti szolgáltató cégnek ez az első kelet-magyarországi kirendeltsége.

Azért döntöttek az itteni terjeszkedés mellett, mert reagálni szeretnének a városban zajló gazdasági fejlődésre.

Debrecenben az elmúlt években több mint 18 ezer új munkahely jött létre. A városban folyó beruházások miatt szükség van a munkaerő-utánpótlásra is.

Menton Jobs emiatt döntött úgy, hogy hatodik magyarországi irodájukat Debrecenben nyitják meg.

A nyugdíjasok- és a diákok foglalkoztatását is vállaló, északnyugat-magyarországi cég Széchenyi utca 11 sz. alatt található irodájának május 24-én volt a megnyitója.

Az ünnepi köszöntőt és a szalagátvágást követően Stasztny Viktor és Horváth Tamás tulajdonos-ügyvezetőket kérdezték céljaikról, munkamódszereikről.

Eddig csak Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében volt irodájuk. Miért éppen Debrecenben nyitották meg az elsőt a Dunától keletre?
Horváth Tamás, Stasztny Viktor: Debrecen humánerőforrások tekintetében egyértelműen komoly kihívások előtt áll a következő években. Nyugat-Magyarországról származunk, és ezt a nyomást, ezt az igényt mi ott már éreztük korábban. Az ország másik felében az emberek pályáztatása, kezelése, interjúztatása, felvétele és a cégek felé történő kiajánlása terén már megszereztük a szakmai tapasztalatokat az elmúlt években és ezeket szeretnénk Debrecenben hasznosítani. Ebben a régióban korábban nem volt jellemző, hogy a cégeknek nagymértékben kellett humánszolgáltatást igénybe venniük. A következő időszakban viszont ez változhat.

A debreceni régióban lévő cégek is megérdemlik azt a szakmai támogatási szintet, amelyet mi már nyújtunk az ország nyugati részén. A cégek támogatása miatt jöttünk Debrecenbe.

Mivel tudnak segítségére lenni a debreceni cégeknek?
Horváth Tamás, Stasztny Viktor: Egyrészt azzal, hogy az egész országban megvan a rendszerünk, a szakmai tapasztalatunk, hogyan szólítsuk meg azokat az embereket, akik dolgozni szeretnének. Másrészt, a módszerrel, hogyan válasszuk ki közülük azokat, akikkel érdemes foglalkozni. Akik állásinterjúra érkeznek, ők már átmentek egy szűrőn.

Továbbá, a Kelet-magyarországi térségben nincs hagyománya a munkaerő szállásoltatásának. Ebben is nagy rutinunk van, ennek a szolgáltatásnak az intézésében is támogatjuk a debrecenieket. Rengeteg munkát tettünk az elmúlt években abba, hogy ha egy pozíció magyar munkavállalóval nem tölthető be, akkor harmadik országbeli munkavállalót legálisan hogyan hozzunk az országba,  hogyan vigyük végig őket a folyamaton, aminek végén jó munkavállalók lesznek. Ezeket vállaljuk a cégeknek.

Debrecen Északnyugat-Magyarországhoz képest idegen terep az önök számára. Helyismeretük van már?
Horváth Tamás, Stasztny Viktor: Helyi születésű, életével Debrecenhez kötődő munkatárssal, Berkes Zoltánnal kezdtük a városban a tevékenységünket. Neki már sok tapasztalata van a térségben, ismeri a helyi viszonyokat. Nem szeretnénk újat kitalálni, megmondani, hogy miként működjenek a dolgaink, itteni kollégákra alapozunk. Az ő ismereteikkel ötvözzük a mi jól működő szakmai gyakorlatunkat. Azt gondoljuk, hogy ez egy remek megvalósítás lesz a cégek számára.

Aki bekopogtat a debreceni irodájukba, hogy szeretne munkaerőt toboroztatni, milyen eljáráson kell keresztülmennie?
Horváth Tamás, Stasztny Viktor: Az első körben, amire nagyon nagy hangsúlyt fektetünk, hogy felmérjük, a hozzánk forduló milyen iparágban tevékenykedik, korábban milyen munkavállaló keresési nehézségei voltak. Aztán megnézzük a cég szakterületét, az mennyire hiányszakma, mennyire betölthető, van-e rá szakképzés. Ez egy komplex elemzés. A végére tudunk egy gyakorlati javaslatot adni, hogy milyen munkaerő keresési irányba kellene elindulni. Van, akinek mi toborozzuk, azaz közvetítjük a munkaerőt, vannak akiknek munkaerőt kölcsönzünk. Azok a foglalkoztatottak a mi cégünk állományában lesznek, és tőlünk bérli a munkaerőt.

Mindenkire számítunk!

A munkavállalóknak szakmai szempontok alapján segítünk állást keresni.

Sztasztny Viktor elmondta: Rengeteg diák van az országban, aki már a tanulmányai mellett is szeretne munkát vállalni, erre az Uni Smart iskolaszövetkezetük ad lehetőséget, Debrecenben is több projektet kezelve.

Magyar és külföldi diákokat is foglalkoztatunk, és a nyugdíjasoknak is tudunk feladatokat biztosítani bizonyos munkakörökben. Arra is hangsúlyt fektetünk, hogy a városból elszármazott munkavállalók is információt kapjanak a debreceni lehetőségekről, és akár vissza is költözzenek szülővárosukba.

Nagyon fontos, hogy a jelentkezőt mérjük föl első körben, hogy neki milyen kompetenciái vannak, mik az igényei, mit szeretne az életben, milyen karriercéljai vannak, és az alapján biztosítsunk neki munkahelyet. Ez különbözteti meg a HR szolgáltatót az adott vállalati felvételi naptól. Aki ott megjelenik, azt szeretnék felvenni, mi viszont az ember oldaláról közelítjük meg első körben a lehetőséget.

Forrás: Civishír.hu

További bejegyzések:

Épp a háború kitörése előtt 1 nappal kaptuk meg a minősített foglalkoztatói státuszt, ami alapján újabb 9 országból
Hegesztő, varró, újabban idős- vagy gyermekgondozó pozíciókba –, valamint az agráriumba is sokszor kell toborozni külföldről.
Nincs félnivalójuk a távol-keleti munkásoktól sem a vállalkozásoknak, sem a munkavállalóknak, ez személyes meggyőződésük is garantálja.